Трампу вдалося тимчасово заблокувати видачу архівів щодо штурму Капітолія

Апеляційний суд округу Колумбія тимчасово задовольнив вимогу юристів експрезидента США Дональда Трампа й призупинив процес видачі архівних документів слідчій комісії в Конгресі США, яка розслідує трагічні події 6 січня.

Про це повідомляє в четвер видання USA Today, передає Укрінформ.

«Колегія із трьох суддів федерального апеляційного суду погодилася в четвер тимчасово заблокувати оприлюднення документів адміністрації експрезидента Дональда Трампа на запит слідчої комісії Палати представників, яка розслідує штурм Капітолію 6 січня цього року»,- зазначається в повідомленні.

Згідно із запитом, Національне управління архівів та записів США мало надати конгресменам документи до 18:00 п'ятниці. Однак адвокати експрезидента США намагаються заблокувати доступ слідчого комітету до паперів.

Рішення про тимчасове заблокування документів прийнято до завершення розгляду аргументів в апеляційному суді обох сторін. Так, команда Трампа має надати письмові аргументи по справі 16 листопада. Інша сторона, Палата представників і Нацархівів, мають надати відповідь 22 листопада. Усні аргументи призначені на 30 листопада.

Як повідомляв Укрінформ, слідчий комітет у Палаті представників розслідує справу щодо нападу прихильників Дональда Трампа 6 січня цього року на Капітолій. Штурм, який призвів, до погрому в будівлі Конгресу США та кількох смертей, стався під час засідання обох палат, які проводили формальну процедуру затвердження результатів виборів нового президента США.

Фото: Getty Images