За станом здоров’я Саакашвілі спостерігатиме група лікарів

Міністерство юстиції Грузії звернулося до міністерства охорони здоров’я з проханням створити групу лікарів, які стежитимуть та аналізуватимуть стан здоров’я затриманого експрезидента Міхеіла Саакашвілі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє IPN.

"Метою групи лікарів буде періодичне спостереження за станом здоров’я Саакашвілі та, за необхідності, надання рекомендацій", - заявили у відомстві.

Мін’юст також звернувся до державного адвоката Саакашвілі Ніно Ломджарії, до парламентського комітету з прав людини та комітету з охорони здоров’я та соцзахисту з проханням проконтролювати захист прав Саакашвілі.

Як повідомляв Укрінформ, Саакашвілі вранці 1 жовтня розмістив відеоролик у Фейсбуці, в якому сказав, що перебуває в місті Батумі.

Увечері того ж дня голова уряду Грузії Іраклій Гарібашвілі оголосив, що експрезидента Саакашвілі затримали.

Читайте також: У Грузії вимагають звільнити Саакашвілі після повідомлень про погіршення його здоров'я

Саакашвілі оголосив голодування, заявивши, що вважає себе політичним в'язнем.

Саакашвілі очолював Грузію у 2008-2013 роках. Після поразки на виборах 2013 року він залишив країну. Проти політика порушили низку кримінальних справ, за деякими з них його було заочно засуджено до ув'язнення.

У 2015 році він був позбавлений грузинського громадянства та майже шість років є громадянином України. Зараз він перебуває на посаді голови Виконавчого комітету Національної ради реформ України.