До ініціативи зі скорочення викидів метану приєдналися понад 30 країн

Понад 30 країн, у тому числі провідних економік світу, приєдналися до Глобального зобов’язання щодо скорочення викидів метану.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепартаменту США за результатами віртуальної міністерської зустрічі на чолі з представниками США і ЄС, проведеної напередодні, передає Укрінформ.

«Після попереднього оголошення про свою підтримку з боку Аргентини, Гани, Індонезії, Іраку, Італії, Мексики й Великої Британії на Форумі найбільших економік з питань енергетики й клімату (MEF), 24 нові країни оголосили про приєднання до Глобального зобов'язання щодо метану», - зазначається в повідомленні.

Тепер до цього переліку з-понад 30 держав входять, у тому числі, дев’ять країн, які мають найбільші викиди метану. Сукупно вони охоплюють близько 30% світових викидів цього газу в атмосферу, підкреслили в Держдепі.

Читайте також: На президента Бразилії позиваються в Гаагу через вирубку лісів Амазонії

Країни зобов'язуються досягнути колективної мети щодо скорочення приблизно на третину світових викидів метану до 2030 року. У разі успіху очікується зменшення глобального потепління щонайменше на 0,2 градуси за Цельсієм до 2050 року.

Як повідомлялося, метан вважається потужним парниковим газом. За останнім звітом Міжурядової групи експертів з питань зміни клімату, його викиди спричиняють половину чистого зростання середньої температури на 1,0 градус за Цельсієм з доіндустріальної епохи. Через це скорочення метану в атмосфері є істотним чинником у процесі так званої декарбонізації енергетичного сектору.