Євросоюз продовжив санкції проти РФ та Сирії за розповсюдження хімзброї

Європейський Союз продовжив санкції проти Сирії та Росії за розповсюдження хімічної зброї до 16 жовтня 2022 року.

Про це йдеться в рішенні Ради ЄС.

«Сьогодні Рада продовжила обмежувальні заходи з боку ЄС щодо застосування і розповсюдження хімічної зброї до 16 жовтня 2022 року», - йдеться в рішенні.

Ці санкції, які включають заборону на поїздки до ЄС і заморожування активів для фізичних і юридичних осіб, наразі стосуються дев'яти фізичних осіб і однієї юридичної особи.

Зазначається, що всього у списку налічується 15 осіб - 10 росіян та 5 сирійців. Зокрема у списку є четверо росіян, які брали участь в отруєнні колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії у британському Солсбері.

Також санкціоновані дві організації - Центр наукових досліджень у Сирії та російський Державний науково-дослідний інститут органічної хімії і технологій (де був створений «Новічок»).

Читайте також: Отруєння Навального хімзброєю: Україна підтримує антиросійські санкції США

Як повідомлялося, 15 жовтня 2018 року Рада ЄС ухвалила рішення щодо обмежувальних заходів проти розповсюдження і використання хімічної зброї. Згідно з цим рішенням накладено обмеження на пересування, а також заморожування фондів і економічних ресурсів для певних осіб, суб'єктів і установ, які несуть відповідальність за надання фінансової, технічної або матеріальної підтримки, або будь-яке залучення до виробництва або використання хімічної зброї.