У ЦРУ оприлюднили дані про втрату десятків власних агентів

Центральне розвідувальне управління США розіслало минулого тижня секретні телеграми своїм підрозділам по всьому світу з повідомленням про десятки убитих, заарештованих або перевербованих інформаторів, які співпрацювали зі службою.

Як передає Укрінформ, про це пише The New York Times.

"Центр контррозвідки ЦРУ розглянув десятки справ упродовж останніх кількох років, пов'язаних з іноземними інформаторами, які були вбиті, заарештовані або, швидше за все, скомпрометовані", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, незважаючи на свою стислість, телеграма ЦРУ містила інформацію про конкретну кількість агентів, страчених або перевербованих конкуруючими спецслужбами. Подібними даними, зазвичай, не діляться у таких телеграмах.

Читайте також: У співробітника ЦРУ в Індії трапився «гаванський» синдром, підозрюють акустичну зброю – CNN

"Упродовж останніх років розвідувальні служби таких країн, як РФ, Китай, Іран та Пакистан, вистежують інформаторів ЦРУ, а в деяких випадках перетворюють їх на подвійних агентів", - наголошується у повідомленні.

Також відзначається зростання майстерності "інших країн" у використанні таких інновацій, як біометричне сканування, розпізнавання осіб, штучний інтелект та хакерські інструменти для відстеження переміщень агентів ЦРУ.