НАТО має бути готовим відповісти на агресію Кремля не лише гаслами - міністр оборони Естонії

Країни НАТО мають бути готовими реагувати на агресивну політику Кремля не лише політичними гаслами.

Про це заявив міністр оборони Естонії Калле Лаанет під час панельної дискусії «Життя в тіні Росії - як стримати напористу політику Кремля?» у рамках Варшавського безпекового форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми повинні бути готовими не лише до стримування (Росії – ред.), але також бути готовими реагувати, і не лише політичними гаслами, але бути готовими до реальних дій», - наголосив Лаанет.

Він переконаний, що Північноатлантичний альянс до таких завдань готовий. Основним у відносинах між союзниками Лаанет вважає солідарність і взаємну довіру. Безпековий аспект, на його переконання, має стояти у центрі спільних інтересів, навіть попереду економічних, гуманітарних та інших.

Читайте також: Газова пастка для Європи: як Кремль намагається розсварити країни ЄС

Представник Естонії, яка ще з двома країнами Балтії була насильно включена до складу СРСР, закликав не забувати історію, пам’ятати про окупацію, про уразливість географічного розташування цих країн.

«Ми мусимо спати кожну ніч з одним оком розплющеним», - сказав політик. Він пояснив, що це означає постійну готовність перевіряти ситуацію на кордоні з Росією, контролювати, яку агресивну активність Росія проводить кожного дня, ділитися цією інформацією з союзниками. Стосовно США очільник Міноборони Естонії бажав би більшої присутності американських військ на території своєї республіки.

Як повідомлялося, Варшавський безпековий форум проходить у гібридному форматі 5-6 жовтня.