МВС Грузії показало, як затримували Саакашвілі

Відео

Міністерство внутрішніх справ Грузії поширило кадри затримання третього президента країни Михеїла Саакашвілі.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Новини-Грузії.

Судячи з відео, арешт відбувся після сьомої години вечора. Знято воно біля 12-ї пенітенціарної установи в Руставі. На кадрах видно, як співробітники МВС супроводжують екс-президента від поліцейської машини до входу у в'язницю. Сам Саакашвілі виглядає спокійним і посміхається.

Як повідомлялося, Саакашвілі був затриманий 1 жовтня в Тбілісі, незабаром після свого повернення на батьківщину вперше за вісім років. Офіційно про затримання повідомив прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі на брифінгу. Сам Саакашвілі перед арештом встиг записати відеозвернення, в якому заявив, що був готовий до подібного розвитку подій і нічого не боїться.

Читайте також: Саакашвілі перед затриманням звернувся до своїх прихильників

Саакашвілі очолював Грузію в 2008-2013 роках. Після поразки на виборах в 2013 році він залишив країну. Після чого проти політика порушили ряд кримінальних справ, за деякими з них він був заочно засуджений на тюремні терміни.

У 2015 році він був позбавлений грузинського громадянства і вже майже шість років є громадянином України. Зараз він є головою Виконавчого комітету Національної ради реформ України.

Фото: Новини-Грузії