Ткаченко вважає, що блокування каналів RT після виборів у Німеччині – не збіг

Блокування двох каналів російського пропагандиста Russia Today німецькою мовою відеохостингом YouTube може бути пов'язане з втручанням Кремля в закордонний виборчий процес.

Як передає Укрінформ, про це написав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Телеграмі.

«Кажуть, на три речі можна дивитися безкінечно. На вогонь, на воду і на те, як Youtube блокує кремлівські канали. Тож, кілька речень щодо закриття Youtube-сторінок пропагандистських кремлівських каналів Russia Today та DFP в Німеччині. На мою думку, це блокування не випадково сталося після виборів в Німеччині. Керівниця RT не каже, чому саме Youtube заблокував кремлівські рупори, хоча причину напевне знає. Можливо, йдеться про чергове втручання Кремля в закордонний виборчий процес», - написав Ткаченко.

Він зазначив, що цивілізований світ все більше розуміє важливість протидії інформаційній агресії, фейкам, дезінформації. За його словами, кремлівські ЗМІ журналістикою вважати не можна, вони є лише засоби масової дезінформації.

«Керівниця Russia Today заявляє, що Youtube-канал RT DE на 4-му місці по впливовості серед німецькомовних ЗМІ, але забуває нагадати, що на розкрутку переглядів та збільшення аудиторії кількох каналів, включаючи RT, Кремль виділяє сотні мільярдів рублів», - написав міністр.

Ткаченко зауважив, що завдяки цьому рішенню інформаційне поле Німеччини стане чистішим без бруду та брехні, що нав’язується кремлівською пропагандою. «Український досвід заборони трійки каналів Медведчука, а також блокування пропагандистських соцмереж показує, що це – фактично єдиний спосіб боротьби з інформаційними атаками Кремля, на який він не може впливати», - додав він.

Читайте також: Хакери атакували німецьку ЦВК

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація популярного відеохостингу YouTube заблокувала два канали російського пропагандиста Russia Today німецькою мовою.

Російське наглядове відомство Роскомнагляд звернулося до Google з вимогою розблокувати Youtube-канали Russia Today, а то відеохостингу можуть загрожувати штрафи або блокування.

Раніше відеохостинг YouTube оголосив про заборону публікувати контент, який ставить під сумнів результати виборів після публікації офіційних даних.