ЗМІ повідомляють про бомбардування і відключення інтернету в М'янмі

Військові М'янми завдали повітряних ударів у вихідні після зіткнень з бойовиками, які виступають проти хунти, в регіоні Сагаїнг.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters з посиланням на місцеві ЗМІ.

У деяких районах були обірвані телефонні лінії та відключений інтернет.

Новинний портал DVB із посиланням на жителів, які чули літаки та вибухи в суботу ввечері, повідомив, що повітряних ударів було завдано, коли армія організувала наступ у районі Пінлебу в Сагаїнгу на північному заході М'янми.

Reuters не зміг незалежно перевірити будь-які твердження очевидців, а представник збройних сил М'янми не відповів на дзвінки з проханням прокоментувати ситуацію.

Країна Південно-Східної Азії перебуває в кризі з того часу, коли армія захопила владу 1 лютого, викликавши обурення всередині країни та за кордоном, а також створення Народних сил оборони для боротьби зі збройними силами.

Читайте також: У М’янмі під час сутичок військових із бойовиками втекли з міста майже всі жителі

Колишній генерал і віцепрезидент Мьін Све виконують роль перехідного глави держави. Вся повнота влади поки що належить керівнику збройних сил Мін Аун Хлайну. Поки діятиме надзвичайний стан, саме він буде залишатися головною особою держави.

Керівник правлячої партії М'янми "Національна ліга за демократію", глава МЗС і фактичний лідер країни Аун Сан Су Чжі і президент країни Він Мьін були заарештовані.

Читайте також: Армія М’янми на бронетехніці вступила у бій з групами самооборони

Військові обгрунтовували свої дії заявами про маніпуляції на парламентських виборах у листопаді, на яких перемогла партія Су Чжі.

Фото: Getty Images