Мінфін США ввів санкції проти міжнародного наркокартелю у Мексиці

Міністерство фінансів США запровадило широкий список санкцій проти керівника наркокартелю «Сіналоа» Серхіо Валенсуели, а також цілої мережі наркоторговців та партнерів цієї організації в кількох країнах Центральної Америки.

Про це йдеться в офіційному повідомленні американського Мінфіну, передає Укрінформ.

«Серхіо Валенсуела очолює організацію, яка займається контрабандою різних видів наркотиків», - зазначається в повідомленні.

Крім Валенсуели, Мінфін США також увів санкції проти семи інших громадян Мексики, які брали безпосередню участь або сприяли його незаконному бізнесу. Крім того, у списках санкцій США опинилися дві компанії, залучені до наркокартелю.

У міністерстві уточнили, що обсяги транспортування й імпорту заборонених речовин з Мексики в США, у тому числі метамфетамін, героїн та фентаніл, обчислюються тоннами.

Читайте також: Штати наклали санкції на лідерку наркокартелю з Колумбії

Як повідомляв Укрінформ, в 1999 році Конгрес США прийняв Закон про іноземних наркоторговців (Kingpin Act), який почав працювати з 2000 року. З того часу Kingpin Act був застосований проти понад 2,2 тисячі юридичних та фізичних осіб. Покарання передбачають штрафи до $10 мільйонів, позбавлення волі, арешт активів. Додатково запроваджується заборона на ведення справ із цими особами та організаціями під загрозою покарання за законами США.