У Судані сталася спроба перевороту, затримали 40 військових - ЗМІ

Державне телебачення Судану у вівторок, 21 вересня, заявило про «невдалу» спробу державного перевороту в країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

За інформацією телебачення, також була спроба взяти під контроль саму будівлю державного ТБ у місті Омдурман, що неподалік столиці Хартум.

У суверенній раді країни, який виконує функцію уряду, заявили, що нині ситуація перебуває під контролем, а правоохоронці незабаром почнуть допитувати підозрюваних в організації перевороту.

Також повідомляється про щонайменше 40 затриманих військових.

Зазначається, що у Хартумі лише два роки тому стався переворот, учасники якого усунули від влади давнього президента-диктатора Омара аль-Башира. Відтоді Суданом керує перехідна суверенна рада, до складу якої входять як цивільні особи, так і військові.

Читайте також: Кремль за будь-який спосіб намагається нарощувати свою присутність у країнах Африки

Однак цей орган так і не зміг примирити сторони з глибокими політичними розбіжностями, які існували ще за часів аль-Башира.

Щобільше, рада почала проводити жорсткі економічні реформи, щоб претендувати на позики Міжнародного валютного фонду, проте таке рішення викликало опір серед населення.

Читайте також: Злочини «вагнерівців» в Африці: активісти влаштували акцію біля посольства Судану

Як повідомляв Укрінформ, влада Судану заявляла, що видасть Міжнародному кримінальному суду експрезидента Омара аль-Башира та інших осіб, підозрюваних у причетності до масових убивств під час збройного конфлікту у провінції Дарфур.