Половина республіканців хоче іншого кандидата на наступних виборах замість Трампа

Більшість республіканців вважає, що експрезидент Дональд Трамп має бути лідером Республіканської партії, однак розходяться у ставленні до висунення його кандидатом на президентських виборах 2024 року 50 на 50.

Як передає Укрінформ, про це свідчать соціологічні опитування, проведені CNN та SSRS у вересні.

Відповідно до його результатів, 63% прихильників Республіканської партії підтримують лідерство Трампа в партії, 37% висловилися проти. За виступають переважно ті республіканці та їхні прихильники, котрі не мають вищої освіти (69%), водночас серед тих, хто з вищою освітою, такої думки дотримуються 49%.

Читайте також: Трамп планує взяти участь у президентських виборах 2024 року - Politico

Щодо наступних президентських виборів 2024 року, то 51% респондентів заявили, що партія матиме більше шансів виграти їх з Трампом як кандидатом, 49% вважають, що вона матиме більше шансів з інший кандидатом.

Враховуючи похибку у 2,8%, думки щодо наступного висунення Трампа розділилися порівну.

Читайте також: Штурм Капітолія: Копи звинуватили Трампа у зв'язку з екстремістами та подали до суду

Нові соціологічні дані істотно змінилися за два роки: у 2019 році переважна більшість республіканців (78%) були впевнені в силі Трампа у якості кандидата.

Експрезидент заявив у травні, що його рішення балотуватися на наступних виборах, яке він підтвердив пізніше, зробить його прихильників «дуже щасливими».