Вашингтон домовляється із талібами про евакуаційні рейси з Афганістану

США ведуть переговори з талібами щодо нових евакуаційних рейсів з Афганістану.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен на пресконференції у столиці Катару Досі, повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Для американських громадян та афганців, які перебувають у небезпеці, й чекають на евакуацію, планують організувати чартерні рейси.

Як зазначається, представники Талібану повідомили Вашингтону, що дозволять людям з належними проїзними документами вільно залишити країну.

Читайте також: У Кабулі таліби замальовують мурали і поверх пишуть релігійні гасла

Протягом останніх кількох днів з'явилися повідомлення про те, що 1 000 людей, серед яких певна кількість американців, протягом декількох днів перебувають на летовищі міста Мазарі-Шариф в Афганістані, очікуючи дозволу на виліт своїх чартерних авіарейсів.

Блінкен зазначив, що Вашингтон виявив "відносно" невелику кількість американців, які все ще прагнуть виїхати з Афганістану.

Читайте також: Після операції в Афганістані українській розвідці аплодує світ - Зеленський

Як повідомлялося, державний секретар США Ентоні Блінкен у понеділок вирушив до Катару, щоби провести зустрічі з керівництвом держави та обговорити, зокрема, спільні зусилля щодо врегулювання кризової ситуації в Афганістані.

США вивели війська з Афганістану 31 серпня, поклавши край 20-річній війні, спровокованій терактами 11 вересня. Після приходу до влади талібів Сполучені Штати висловлюють занепокоєння тим, що Афганістан знову може стати осередком тероризму.