Меркель і Макрон обговорили ситуацію в Афганістані

Канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон під час телефонної розмови обмінялися думками щодо ситуації в Афганістані.

Про це повідомив речник уряду ФРН Штеффен Зайберт, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, у центрі уваги було питання виїзду з Афганістану громадян обох країн, а також уразливих місцевих жителів після закінчення операції з евакуації через аеропорт Кабула. Співрозмовники наголосили, що це має бути зроблено терміново, в тісній координації з міжнародним співтовариством. 

Крім того, канцлер та президент погодилися, що гуманітарна допомога через канали ООН переміщеним особам і біженцям, як в Афганістані, так і загалом у регіоні, має бути надана невідкладно.

Читайте також: Меркель обговорила ситуацію в Афганістані з прем'єрами Британії та Нідерландів

Як повідомлялося, глава МЗС ФРН Гайко Маас здійснює турне сусідніми з Афганістаном країнами. У центрі уваги переговорів, які він проводить, - можливість виїзду з Афганістану через ці держави осіб, котрі мають право на перебування в Німеччині.

Німеччина вже евакуювала з Кабула 4587 осіб, у тому числі 3849 громадян Афганістану. При цьому в Берліні заявили про готовність прийняти 40 тисяч афганців.

Читайте також: Макрон пропонує створити в Кабулі зону безпеки

Минулого тижня уряд ФРН надав перший пакет гуманітарної допомоги у розмірі 100 мільйонів євро для допомоги жителям Афганістану, а також сусідніх країн. Німеччина також оголосила про наступний пакет у 500 мільйонів євро.

Фото: DPA