Американська авіакомпанія Delta змусить невакцинованих працівників щомісяця платити $200

Одна з найбільших американських авіакомпаній - Delta Air Lines зобов’яже невакцинованих співробітників щотижня проходити тести на COVID-19 і платити додаткові 200 доларів на місяць.

Про це йдеться у заяві керівника компанії Еда Бастіана на сайті авіаперевізника, повідомляє Укрінформ.

За словами Бастіана, більшість співробітників компанії вже вакциновані.

«Хоча ми можемо пишатися нашим рівнем вакцинації в 75%, агресивність нового штаму (Дельта – ред.) означає, що нам потрібно вакцинувати якомога більше наших людей і як можна ближче до 100%», - сказав Бастіан.

Як зазначається, з 12 вересня будь-який працівник на території США, який не був в повному обсязі вакцинований, повинен проходити щотижневий тест на коронавірус та носити захисні маски для обличчя.

«Починаючи з 1 листопада всі нещеплені співробітники Delta, зареєстровані в плані медичного обслуговування на основі облікового запису Delta, будуть оплачувати щомісячну доплату в розмірі 200 доларів», - йдеться у заяві.

Як повідомили в авіакомпанії, середня вартість перебування співробітника в лікарні з діагнозом COVID-19 обійшлася Delta в 50 тисяч доларів на людину.

«Ця додаткова плата буде необхідна для усунення фінансового ризику, який створює для нашої компанії відмова співробітника від щеплення», - пояснюється у заяві.

Читайте також: Усі гіпотези про виникнення коронавірусу залишаються в силі – ВООЗ

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 26 серпня зафіксовано понад 214,7 мільйона випадків зараження коронавірусом, одужали вже понад 192 мільйони осіб.