У Росії вдруге за тиждень оштрафували Google за «невидалений контент»

Мировий суд Таганського району Москви у четвер визнав Google винним у невидаленні контенту, що підлягає видаленню, і призначив штраф у вигляді 2 млн рублів (27 тис. доларів).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс.

«Постановою мирового судді судової ділянки N422 Таганського району міста Москви у справі про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 13.41 КоАП РФ щодо організації, "Google LLC - Googl LLC" визнаний винним у скоєнні (даного - ред.) Адміністративного правопорушення», - повідомив офіційний представник Мосміськсуду Валерій Лазарєв.

Компанії призначено покарання у вигляді адміністративного штрафу в розмірі 2 млн рублів, сервіс визнаний винним в невидаленні контенту, що підлягає видаленню. Сьогодні ж суд розгляне ще два протоколи щодо компанії, всього за трьома протоколами Google загрожував штраф до 12 млн рублів.

17 серпня мировий суддя судової ділянки Таганського району Москви призначив корпорації Google за аналогічним звинуваченням штрафи на загальну суму 14 мільйонів рублів (190 тис. доларів).

Раніше Google також неодноразово отримував штрафи за заборонений контент. Зокрема, у травні компанію оштрафували на 6 мільйонів рублів, в червні - ще на 3,5 мільйона рублів.

Читайте також: Google звільнила десятки співробітників за доступ до даних користувачів

Як повідомлялося, Роскомнадзор почав масово складати протоколи про невидалення забороненої інформації щодо великих соцмереж з лютого - після січневих акцій на підтримку опозиціонера Олексія Навального. Крім Google, мільйонні штрафи отримали Facebook, Telegram, Twitter, TikTok й «Однокласники».

Наприкінці липня мировий суддя Таганського району Москви вперше оштрафував компанію Googlе на 3 млн рублів ($41 тис.) через відмову локалізувати дані російських користувачів на території РФ.