Українські рятувальники вночі ліквідували пожежі поблизу турецького Бодрума

Фото, відео

Вночі з 10 на 11 серпня екіпажі авіакомпанії «Українські вертольоти» продовжили операції з пожежогасіння лісових пожеж у Туреччині. В результаті проведеної роботи було повністю ліквідовано пожежі в районі Дерекой, що за 15 км від курортного Бодрума, на південному-заході країни.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі авіакомпанії «Українські вертольоти».

«Силами тільки чотирьох вертольотів авіакомпанії в ніч з 10 на 11 серпня було ліквідовано лісові пожежі в районі населеного пункту Дерекой, що в провінції Мугла. Під час проведення операції було здійснено 84 скидання води загальною масою 252 тонни. Забір води здійснювався з Егейського моря», - повідомили агентству в авіакомпанії «Українські вертольоти».

Контроль за польотами здійснювала спеціальна група від міністерства сільського та лісового господарства Туреччини. Інші вертольоти, окрім українських, в цій операції не були залучені. Пожежі було повністю ліквідовано.

Як передає ДСНС, літаки України у Туреччині передислокували із Даламану до Анталії.

Читайте також: Українські рятувальники продовжують гасити лісові пожежі у Туреччині

“11 серпня станом на 14:40 два літаки АН-32П ДСНС передислоковано з аеропорту м. Даламан до м. Анталія Турецької Республіки. Роботи по гасінню пожеж тривають”, - йдеться у повідомленні відомства у Телеграмі.

Як повідомлялося, чотири вертольоти авіакомпанії «Українські вертольоти» прибули до Туреччини 5 серпня, підтримавши ініціативу Президента України про допомогу Туреччині у боротьбі з лісовими пожежами, та базуються в аеропорту міста Іспарта.

Читайте також: Головний пілот «Українських вертольотів» розповів про нічну боротьбу з вогнем в Туреччині

Для виконання завдань з пожежогасіння поблизу Бодрума вчора було здійснено 1,5- годинний переліт, після чого на світанку екіпажі повернулися до Іспарти. Операції з пожежогасіння вночі в умовах гірської місцевості проводяться в Європі вперше.

Фото facebook.com/ukrheli