Лукашенко допускає розміщення російських військ у Білорусі

Cамопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що готовий розмістити в республіці Збройні сили РФ, якщо це "буде потрібно для безпеки Союзної держави", але при цьому сподівається, що "такого ніколи не буде".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє держінформагентство БелТА

"Якщо потрібно буде для безпеки Союзної держави, яку ми будуємо, для безпеки Білорусі та Росії розмістити тут усі збройні сили з усіма видами озброєнь - вони будуть тут розміщені негайно", - сказав Лукашенко.

Але наразі, за ​​його словами, в цьому "немає ніякої необхідності", якщо вже війська не були введені "в гострий період у серпні минулого року". "У нас достатньо міцні, згуртовані, компактні Збройні сили. Незважаючи на "територіалів", ми можемо в потрібний момент у стислий проміжок часу 500 тисяч осіб поставити під рушницю, а це вже сила. Якщо буде мало, сюди буде введено всі ЗС РФ. Такого ніколи не буде. Але якщо потрібно, ми розмірковувати не будемо", - пояснив Лукашенко.

Читайте також: Лукашенко може використовувати присутність військ РФ для шантажу Заходу – Тихановська

Він також заявив, що питання про розміщення російських баз у його країні ніколи не обговорювалося на вищому рівні.

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенкао. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії.

Читайте також: Режим Лукашенка ліквідував у Білорусі ще 20 неурядових організацій

Більшість демократичних країн, в тому числі Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.