Вперше у Франції чинний міністр став фігурантом кримінальної справи

Міністру юстиції Франції Еріку Дюпону-Моретті в п'ятницю, 16 липня, пред'явили звинувачення у кримінальній справі про зловживання службовим становищем.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє RFI.

Дюпона-Моретті підозрюють у конфлікті інтересів між його нинішньою посадою міністра юстиції та його адвокатським минулим. Йдеться про можливі спроби зведення рахунків із судовими слідчими, з якими у Еріка Дюпона-Моретті виникали конфлікти в роки його адвокатської кар'єри.

Зауважується, що справу про зловживання службовими повноваженнями щодо Еріка Дюпона-Моретті завів у січні цього року Суд Республіки - єдина у Франції судова інстанція, що має право судити членів уряду за злочини, вчинені ними під час виконання службових обов'язків. Скаргу на Дюпона-Моретті подали три суддівських профспілки та громадська асоціація Anticor, що спеціалізується на проблемах корупції.

Дюпон-Моретті - перший у французькій історії чинний міністр юстиції, який став фігурантом кримінальної справи.

Читайте також: Кількість жертв від повеней у Бельгії та Німеччині перевищила 90

Тим часом прем'єр-міністр Франції Жан Кастекс «знову заявляє про свою цілковиту довіру» Дюпону-Моретті.

Як повідомляв Укрінформ, французька прокуратура просить суд засудити колишнього президента країни Ніколя Саркозі до одного року позбавлення волі з реальним терміном перебування у в'язниці протягом шести місяців. Суд визнав Саркозі винним у корупції та зловживанні впливом.