Російських військових змусили вчити статтю Путіна про Україну

Статтю президента РФ Володимира Путіна про Україну включили до переліку обов'язкових для вивчення тем військово-політичної підготовки «через велику кількість відгуків у військовому середовищі».

Як повідомляє Укрінформ, про це інформують два джерела РБК в Міноборони Росії.

«Статтю Володимира Путіна «Про історичну єдність росіян і українців» за вказівкою міністра оборони Сергія Шойгу включено як одну з обов'язкових тем для занять військовослужбовців з військово-політичної підготовки», - сказало одне джерело у військовому відомстві.

Друге джерело в Головному військово-політичному управлінні Міноборони підтвердило виданню цю інформацію.

Співрозмовник РБК пояснив, що «через велику кількість військовослужбовців у складі російської армії та на флоті, які мають українське коріння, батьків або родичів на Україні, стаття президента викликала великий позитивний відгук і обговорення у військовому середовищі».

Як повідомлялося, 12 липня Путін опублікував статтю "Про історичну єдність росіян і українців".

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Путін опублікував статтю з фейковими наративами про Україну

Стаття починається з твердження Путіна, що «росіяни і українці - один народ». При цьому автор заявляє, що як «велику загальну біду, як трагедію» сприймає «стіну, що виникла в останні роки між Росією та Україною». Провину за це він покладає на «власні помилки, допущені в різні періоди», а також на «цілеспрямовану роботу» деяких сил.