Влада Білорусі обмежила доступ до опозиційного сайту «Наша Ніва»

Міністерство інформації Білорусі заявило про обмеження доступу до сайту видання «Наша Ніва» nn.by.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт відомства. 

«На підставі повідомлення Генеральної прокуратури в зв'язку з розміщенням інформації, поширення якої заборонено пунктом 1 статті 38 Закону Республіки Білорусь «Про засоби масової інформації», Міністерством інформації ухвалено рішення про обмеження доступу до інтернет-ресурсу nn.by», - йдеться в заяві.

Про яку конкретно публікацію йдеться, не уточнюється.

Раніше на Телеграм-каналі видання з'явилося повідомлення, що в редакції не можуть зв'язатися з головним редактором Єгором Марциновим. 

«Сайт «Нашої ніви» NN.by на даний час недоступний. Ми не можемо зв'язатися з деякими співробітниками редакції, в тому числі з головним редактором Єгором Марциновим. Ми припускаємо, що його можливо було затримано в цей час, тоді як читачі повідомляють, що співробітники ДУБАЗІК були помічені в будинку, де він перебував», - йдеться в публікації.

Читайте також: Freedom House засудив нападки на портал TUT.by

Як повідомляв Укрінформ, білоруський опозиційний портал Tut.by, який з травня працює тільки у соціальних мережах через блокування і вилучення обладнання, видалив пости у соцмережах і на сайті за останні півтора роки.

Соцмережі порталу залишаються під контролем команди Tut.by.

У Білорусі в серпні 2020 року почалися протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенка. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії. Більшість демократичних країн світу, в тому числі Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.