У Ватикані десятьох церковників судитимуть за фінансові махінації – серед них відомий кардинал

Відомий італійський кардинал опинився серед 10 осіб, які постануть перед судом у Ватикані за звинуваченнями у фінансових махінаціях, розкраданні та відмиванні коштів, шахрайстві, вимаганні та зловживанні службовим становищем.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Кардинала Анджело Беччіу, який раніше був високопоставленим чиновником адміністрації Ватикану, а також ще двох найвищих посадових осіб Ватиканського підрозділу фінансової розвідки судитимуть у справі щодо багатомільйонного скандалу, пов’язаний з придбанням Ватиканом розкішного будинку у Лондоні. Перше засідання суду призначене на 27 липня.

Читайте також: У Ватикані криміналізували сексуальне насильство, скоєне священниками

73-річний Беччіу, якого Папа Римський звільнив з посади священика минулого року за кумівство, та який протягом двох років розслідування завжди заперечував свою провину, став найвищим чиновником Ватикану, якого звинувачують у фінансових злочинах.

Минулого тижня Папа Франциск особисто надав необхідне схвалення щодо обвинувачення кардинала Беччіу. Італійку, яка працювала на нього, звинуватили у розкраданні, а колишнього секретаря кардинала звинуватили у вимаганні.

Беччіу заявив, що став жертвою махінацій та повторив твердження про свою повну непричетність до інкримінованих йому злочинів.