Маск розбагатів за тиждень майже на $10 мільярдів – Forbes

Статки американського мільярдера Ілона Маска зросли на 9,9 млрд доларів за підсумками минулого тижня за версією Forbes Real-Time.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на видання.

Як зазначається, Маск з 165,9 млрд доларів посідає у списку мільярдерів третє місце. Акції Tesla зросли на 9% у середу та четвер, а загалом за тиждень – на 7,8%.

Причиною такого зростання акцій видання пов’язує те, що Білий дім і сенатори демократичної і республіканської партій США минулого тижня досягли попередньої угоди про "інфраструктурний пакет" на приблизно 1,2 трлн доларів.

Читайте також: Компанія Маска планує восени покрити весь світ супутниковим інтернетом

Він покликаний модернізувати інфраструктуру країни, що дозволить ремонтувати дороги і мости та інвестувати в чисту енергетику майбутнього. Пакет включає витрати в розмірі 15 мільярдів доларів на національну мережу з 500 тис. зарядних станцій для електромобілів, а також електрифікацію шкільних автобусів та транзитних автобусів у США.

Читайте також: За час пандемії у світі значно побільшало мільйонерів

Як повідомляв Укрінформ, у травні гендиректор компаній Tesla й SpaceX Ілон Маск опустився на третю сходинку у рейтингу найзаможніших людей світу за версією Bloomberg після серії хаотичних твітів про можливий продаж запасів найпопулярнішої криптовалюти Bitcoin.