Глобальна коаліція щодо розгрому ІДІЛ проведе зустріч міністрів 83 країн

Глобальна коаліція щодо розгрому терористичного угруповання «Ісламська держава», яка включає 83 країни-партнера, в тому числі Україну, проведе зустріч на рівні глав зовнішньополітичних відомств 28 червня в Італії.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Державного департаменту США в понеділок, повідомляє Укрінформ.

«Державний секретар США Ентоні Блінкен разом з міністром закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії Луїджі Ді Майо співголовуватимуть на зустрічі Глобальної коаліції щодо розгрому ІДІЛ на рівні глав зовнішньополітичних відомств 28 червня для обговорення зусиль у цій кампанії для досягнення довготривалої поразки ІД», - зауважили в американському відомстві.

Засідання Глобальної коаліції проходитиме в Римі.

Читайте також: Канада продовжила операцію проти ІДІЛ на Близькому сході

Мета нинішньої зустрічі – обговорити шляхи знищення залишків ІДІЛ в Іраку та Сирії, а також протидії осередкам терористичної мережі в інших регіонах, зокрема, в Африці. Учасники засідання також оцінять нинішні пріоритети Коаліції, пов'язані зі стабілізацією обстановки; протидією залученню іноземних бійців-терористів; обмеженням каналів фінансування ІДІЛ; протидією комунікаціям між терористичними осередками.

Читайте також: Військові в Іраку ліквідували чотирьох бойовиків ІДІЛ

Нагадаємо: Глобальна коаліція щодо розгрому ІДІЛ (Ісламської держави Іраку та Леванту, міжнародної терористичної організації) була створена 10 вересня 2014 року за ініціативи США. Наразі до її складу входять 83 країни-партнери.