Бельгія закрила небо з Британією через штам коронавірусу Delta

Уряд Бельгії ухвалив рішення віднести Велику Британію до переліку країн із «дуже високим» ризиком коронавірусу у зв’язку зі швидким поширенням в цій країні нового штаму коронавірусу «Delta» (попередня назва – індійський варіант COVID-19).

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена сьогодні у бельгійському виданні «The Brussels Times».

«У практичному вимірі це означає, що резиденти або громадяни Бельгії, які подорожували до Великої Британії, будуть зобов’язані пройти карантин після повернення. Водночас нерезиденти Бельгії просто не отримають дозволу на в’їзд на її територію», - йдеться у публікації.

Як зазначається, Велика Британія стала однією з 26 країн, які уряд Бельгії позначив на епідеміологічних мапах темно-червоним кольором та відніс до «регіонів особливого занепокоєння». Подібні заходи поширені також на Ботсвану, Південну Африку, Йорданію, Конго, Катар, Непал, Бразилію, Болівію, Парагвай, Індію, Уругвай, Грузію, Чилі, Тринідад-і-Тобаго, Колумбію, Бангладеш, Уганду, Аргентину, Зімбабве, Есватіні, Лесото, Намібію, Мозамбік, Суринам, Перу й Пакистан.

Як зазначає видання, на цей час є незрозумілим, як довго триватимуть ці нові заходи перестороги та обмеження на подорожі до Бельгії.

Читайте також: Симптоми Delta-варіанту коронавірусу: хто найчастіше інфікується штамом

Як вже повідомляв Укрінформ, 31 травня Європейська комісія оприлюднила уточнені рекомендації для спрощення поїздок територією ЄС в умовах пандемії, зокрема щодо порядку застосування цифрових COVID-сертифікатів ЄС з даними щодо вакцинації або набутого імунітету. Ці рекомендації залишають за національними урядами країн ЄС право вводити додаткові обмеження на подорожі з регіонів «підвищеного ризику», зокрема, вимогу для людей, що прибувають з таких зон, проходити додаткове тестування та карантинні обмеження. Такі заходи з боку країн-членів мають бути публічними, обґрунтованими та обмеженими у часі.

За даними Worldometer, у світі станом на ранок 21 червня зафіксували 179 259 991 випадок зараження коронавірусом, з них 3 852 107 – летальні, одужали 163 827 935 осіб.

Фото: Belga