Кількість загиблих від витоку кисню в індійській лікарні зросла до 29

Кількість жертв смертельного інциденту із перебоєм постачання кисню в індійській лікарні зросла до 29.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Сіньхуа.

“Кількість загиблих через низьку подачу кисню після витоку з цистерни у лікарні індійського міста Нашік зросла до 29”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що уряд штату Махараштра, в якому трапилася трагедія, вже створив спеціальну слідчу групу для розслідування інциденту, та виділив понад 6 тисяч дол. родичам усіх загиблих.

“Індія стикнулася із нестачею постачання кисню через зростання випадків інфікування COVID-19, тож пріоритет було надано використанню кисню у медицині, а не промисловості”, - стверджує видання.

Читайте також: COVID-рекорд в Індії: за добу помер 1 761 хворий

Як повідомляв Укрінформ, у зв’язку з перебоями в надходженні медичного кисню в лікарні індійського штату Махараштра загинули десятки пацієнтів з COVID-19, які були на штучній вентиляції легень. Коли у лікарні стався витік кисню з цистерни, його подача пацієнтам була призупинена приблизно на пів години.

Померлі були підключені до апаратів штучної вентиляції легень і потребували постійної подачі кисню під тиском. У лікарні на мить аварії перебувало близько 150 кисневозалежних пацієнтів.

Читайте також: В Індії через витік кисню померли десятки пацієнтів із коронавірусом на ШВЛ

Махараштра - найбільш постраждалий від останньої хвилі коронавірусу штат Індії. На цей регіон припадає більш ніж чверть випадків інфікування, що реєструються щодня.