У п’ятницю у Штатах по всій країні приспустили державні прапори

У п’ятницю у США по всій країні наполовину було приспущено державні прапори.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

Президент Джо Байден видав відповідне розпорядження, аби вшанувати жертв масової стрілянини у будівлі FedEх в Індіанаполісі, штат Індіана, під час якої загинуло щонайменше вісім осіб. Байден назвав випадки збройного насилля у США «епідемією», з якою країна має боротися.

Читайте також: В Індіанаполісі чоловік відкрив вогонь у будівлі FedEx, вісім загиблих

Два тижні тому Байден видавав таке саме розпорядження після стрілянини у штаті Каліфорнія, коли загинуло четверо осіб. За словами президента США, збройне насильство «пронизало саму душу нації» і закликав Конгрес діяти.

Цей випадок, нагадує CNN, є останнім в серії кількох резонансних масових перестрілок, які потрясли країну, включаючи стрілянину в супермаркеті міста Боулдер, штат Колорадо, внаслідок якої загинуло 10 осіб, а також в Атланті, штат Джорджія, коли було вбито вісім осіб.

Читайте також: Байден пообіцяв посилити контроль над зброєю в США

Інцидент в Індіанаполісі є щонайменше 45-м масовим розстрілом у США за останній місяць після трагедії біля Атланти. Хвиля масових перестрілок посилила заклики до вжиття заходів з контролю за зброєю, однак, за даними CNN, ухвалення відповідних законопроєктів у Конгресі малоймовірні.

Читайте також: У Техасі поліція запобігла масовій стрілянині біля аеропорту

Як повідомляв Укрінформ, вісім осіб загинули та значна кількість людей отримали поранення внаслідок стрілянини на об'єкті компанії з перевезення вантажів FedEх в американському місті Індіанаполіс. Стрілянину з автоматичної зброї влаштував чоловік, який, за даними поліцейських, котрі прибули на місце події, наклав на себе руки.