Глава зовнішньої розвідки Росії назвав санкції США «нечесною конкуренцією»

Глава Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Наришкін назвав звинувачення США на адресу очолюваного ним відомства, а також ухвалений пакет санкцій проявом «нечесної конкуренції» з боку американських спецслужб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс.

«Що стосується випадів на адресу Служби зовнішньої розвідки - звісно, конкуренція провідних світових розвідслужб відбувається в особливих форматах, формах, має особливу специфіку... Та однак, на мій погляд, вона має відбуватися чесно. А той пакет санкцій США - це ознака нечесної конкуренції», - заявив Наришкін.

Він назвав нові американські санкції щодо РФ «недружнім кроком», що веде до руйнування міжнародної стабільності.

Читайте також: Нові санкції США проти Росії: Мова, яку розуміють у Кремлі

Як повідомляв Укрінформ, у четвер президент Джо Байден видав указ про введення нових санкцій, інших обмежень, в тому числі видворення російських дипломатів, через дії уряду і розвідувальних служб РФ проти інтересів і суверенітету США.

Зазначалося, що СЗР веде онлайн-видання «Фонд стратегічної культури» (ФСК), який тісно пов'язаний з міністерством закордонних справ Росії. Видання ФСК контролюється безпосередньо керівництвом СЗР ​​Росії, яке відповідає за активні заходи. Цей ресурс поширював брехню про кандидатів у президенти США на виборах в 2020 році.

США назвали Службу зовнішньої розвідки Росії винуватцем широкомасштабної кампанії кібершпигунства, якої зазнала платформа SolarWinds. Вашингтон офіційно заявляє, що вважає СВР і хакерські угруповання APT 29, Cozy Bear і The Dukes однією організацією.

Санкції поширюються на контрольовані СЗР й афілійовані з нею IT та інформкомпанії.