Amnesty International закликає Путіна пустити до Навального лікаря

Генеральна секретарка міжнародної правозахисної організації Amnesty International Аньєс Калламар звернулася до президента РФ Володимира Путіна з вимогою пустити лікаря до опозиціонера Олексія Навального, у якого в колонії виявили ознаки респіраторного захворювання.

Як передає Укрінформ, про це вона повідомила в Твіттері. 

«Я написала Володимиру Путіну з приводу необгрунтованого арешту і погіршення стану здоров'я Олексія Навального. Є реальна небезпека того, що російською державою Навальний буде підданий повільній смерті. Йому має бути наданий негайний доступ до лікаря, якому він довіряє», - написала вона, вимагаючи також звільнення політика.

За її словами, Навальний належить до небагатьох, хто вижив після отруєння забороненою бойовою речовиною сімейства "Новічок", і його здоров'я потребує особливої ​​уваги. «Замість цього його позбавляють сну, що рівносильно тортурам», - додала вона.

Читайте також: Здоров'я Навального в колонії продовжує погіршуватися

Як повідомляв Укрінформ, російський опозиціонер Олексій Навальний, який відбуває термін ув'язнення в колонії у Владимирській області РФ, заявив через своїх адвокатів, що тюремні лікарі зафіксували у нього температуру 38,1 і сильний кашель. Він також розповів про умови, в яких його тримають: «Всередині антисанітарія, туберкульоз, відсутність ліків». Наразі він дотримується голодування з вимогою допустити до нього цивільного лікаря.

Читайте також: Навальний оголосив у колонії голодування

У Федеральній службі виконання покарань заявили, що Навального перевели до медико-санітарної частини, де взяли всі необхідні аналізи, зокрема на COVID-19.

2 лютого Симоновський суд Москви відправив Олексія Навального в колонію у кримінальній справі «Ів Роше» 2013 року, яку Європейський суд з прав людини визнав неправомірною. Опозиціонер має провести в ув'язненні близько двох з половиною років.