США переживають найбільший міграційний сплеск за останні десятиліття

Сполучені Штати наразі мають бути готовими до наслідків найбільшого за останні 20 років міграційного сплеску, який спостерігається зараз на південно-західному кордоні.

Про це йдеться в офіційній заяві, оприлюдненій у вівторок міністром внутрішньої безпеки США Алехандро Майоркасом, передає Укрінформ.

«В середньому ми маємо більше людей на південно-західному кордоні, ніж вподовж останніх 20-ти років», - зауважив урядовець.

Читайте також: Байден скасував низку указів Трампа щодо посилення імміграційних обмежень

Лише в лютому американські прикордонники затримали понад 100 400 осіб на кордоні з Мексикою, що є найбільшим щомісячним показником після прикордонної кризи 2019 року.

За словами міністра, попри те, що сплески спостерігалися у 2004 й 2019 роках, кількість спроб перетину кордону США біженцями з Центральної Америки й Мексики стабільно зростає з квітня 2020 року. Міністр підкреслив, що дорослі та сім’ї отримують відмову в перетині кордону, натомість неповнолітні діти залишаються.

Читайте також: Байден підписав «план порятунку» Америки на $1,9 трильйона

Як повідомляв Укрінформ, за часів президентства Дональда Трампа була запроваджена жорстка міграційна політика. Одним з основних зусиль, які докладав попередній президент США, було зупинення потоків мігрантів з Латинською Америки через кордон з Мексикою.

Фото: Гільєрмо Аріас / AFP через Getty Images