Канада не виключає можливість запровадження COVID-паспортів

Канада бере участь у міжнародних перемовинах стосовно можливого запровадження обов’язкових сертифікатів вакцинації для міждержавних поїздок.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на пресконференції в Оттаві заявила міністр охорони здоров’я Канади Паті Хайду.

“Я приділяю багато уваги спілкуванню, яке міжнародні партнери ведуть стосовно сертифікатів вакцинації для міжнародних подорожей. Ми переконані, що слід брати участь у цих обговореннях, перш за все, аби мати вплив на те, що відбувається, А також аби бути впевненими, що Канада не відставатиме, якщо світ висуне нові вимоги до міжнародних подорожей із сертифікатом про стан здоров’я”, - сказала Хайду.

Водночас вона висловила застереження, що запровадження паспортів вакцинації може сприяти посиленню дискримінації у світі, оскільки далеко не всі люди зможуть отримати цей документ.

Читайте також: Трюдо каже, що «паспорти вакцинації» сприятимуть дискримінації людей

Хайду додала, що остаточне рішення про запровадження сертифікатів вакцинації для внутрішнього використання у Канаді залежатиме органів влади на рівні провінцій, адже саме до їхньої сфери повноважень належить охорона здоров’я.

“Для перебування в певних установах уже вимагається наявність щеплень, приміром, у школах та деяких лікувальних закладах… Я знаю, що провінції та території обмірковують такі підходи, оскільки все більше людей роблять собі щеплення”, - підсумувала міністр.

Як повідомлялося, одну дозу щеплення від COVID-19 отримали вже близько 3 млн жителів Канади.