Домовленості Лукашенка і Путіна про інтеграцію не матимуть юридичної сили - Тихановська

Домовленості Олександра Лукашенка і президента Росії Володимира Путіна про інтеграцію двох країн, досягнуті під час переговорів у Сочі, не матимуть юридичної сили.

Про це повідомила в інтерв'ю Укрінформу лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська.

"Це все відбувається в таємниці від білоруського суспільства. Розмова ведеться про так звані дорожні карти щодо інтеграції. Що в цих картах, наші люди не знають. Але я знаю, що білорусів зараз цікавить тільки одна дорожня карта - це рух до нових виборів і нової Білорусі, в якій влада поважатиме людей. А будь-які угоди нелегітимного колишнього президента не матимуть юридичної сили", - сказала вона.

Коментуючи інформацію в ЗМІ про рішення щодо допуску російських компаній до приватизації «флагманів» білоруської економіки, Тихановська заявила: "Лукашенко зараз не має права представляти нашу державу. Відповідно, його домовленості з продажу підприємств будуть переглянуті новим керівництвом країни. Попереджаю про це всіх, хто хоче нагріти руки на нашій кризі".

Читайте також: Тихановська домовлятиметься у Швейцарії про арешт рахунків білоруських чиновників

Як повідомлялося, 22 лютого Лукашенко провів переговори в Сочі з президентом РФ Путіним.

Після президентських виборів у серпні 2020 року Світлана Тихановська була змушена залишити країну та отримати притулок у Литві. Політик розповідала, що зробила це під тиском влади. У Білорусі проти неї порушено кримінальні справи за заклики до повалення конституційного ладу, створення екстремістського формування і керівництва ним.

Правозахисний центр «Весна» повідомив, що станом на 15 лютого в Білорусі нарахували вже 256 в'язнів совісті.

У Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко.

Режим застосовує проти демонстрантів жорсткі репресії і масово заарештовує їх.

Легітимність режиму Лукашенка не була визнана ЄС, США, Україною та більшістю демократичних країн світу.