Мінська міліція заявила про затримання близько 100 «найактивніших осіб»

У Мінську на масових акціях протесту в неділю затримано близько ста осіб.

 Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інстаграм ГУВС Мінміськвиконкому.

«... Найбільш активні особи були затримані (близько 100 громадян, стосовно яких проводиться перевірка в рамках чинного законодавства)», - йдеться в повідомленні.

У ГУВС заявили, що співробітники органів внутрішніх справ продовжують «роботу по встановленню громадян, які раніше брали участь і не були затримані в момент проведення акцій».

Крім того, сказано, що міліція працює над залученням водіїв за порушення ПДР в місцях протестної активності, «які безпричинно подавали звукові сигнали, тим самим порушуючи правила, а в ряді випадків, створюючи аварійну обстановку іншим учасникам дорожнього руху».

Читайте також: На акціях протесту в Білорусі проходять затримання з побиттям

Правозахисники ПЦ "Вясна" до цього часу встановили імена 94 затриманих на акціях, які пройшли не тільки в Мінську, але і в Гродно, Бресті, Вітебську, Солігорську, Новополоцьку, Борисові, Боровлянах, Сміловичах, Радошковичі.

Портал Tut.by повідомляє, що іноді силовики хапають і відвозять випадкових людей, які йдуть поодинці або парами. Затримання часто супроводжуються побиттям.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в Білорусі при протидії влади проходить чергова акція протесту під назвою "Марш народного трибуналу".

У Білорусі з серпня тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів. Режим Олександра Лукашенка, який оголосив себе переможцем виборів, але не визнаний більшістю європейських країн, проводить жорстокі репресії щодо учасників акцій.