США ввели нові санкції проти Ірану за виробництво балістичних ракет

Уряд Сполучених Штатів запровадив нові комплексні санкції проти Ірану, націлені проти офіційних посадовців та організацій, причетних до розвитку ракетно-ядерного виробництва в країні, а також поширення звичайних озброєнь.

Про це офіційно заявило в понеділок Міністерство фінансів США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Офіс контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) запровадив санкції проти трьох заступників директора Організації атомної енергії Ірану, а також кількох її дочірніх компаній", - йдеться в заяві.

Крім того, обмеження введені проти компаній-постачальниць обладнання для виробництва балістичних ракет Ірану, що відбувається під керівництвом іранської Організації аерокосмічної промисловості. До списку санкцій також включені високопосадовці, які працюють над ракетними програмами Ірану.

Читайте також: Трамп готується запровадити нові санкції проти Ірану — ЗМІ

"Сьогоднішні дії Міністерства фінансів США, Державного департаменту та Міністерства торгівлі націлені на суб'єкти й персонал, безпосередньо причетні до програм Ірану в ядерній сфері, виробництві балістичних ракет та звичайних озброєнь", - зазначається в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація Трампа послідовно демонструє максимальну кампанію тиску на іранський режим. У Вашингтоні наголошують, що головна мета цієї політики – запобігання виробництву ядерної зброї та іншої зловмисної діяльності цієї країни