Школи в Туреччині лишаються на дистанційному навчанні до 31 травня

Навчання у турецьких школах залишатиметься віддаленим ще на місяць — до 31 травня.

Про це на пресконференції повідомив міністр освіти Туреччини Зія Сельчук, інформує власкор Укрінформу.

"Ми спостерігаємо переваги переходу на дистанційну освіту від початку спалаху (коронавірусу - ред.). На сьогодні дистанційна освіта - єдиний варіант, який ми маємо. Було вирішено, що дистанційна освіта триватиме до 31 травня", - повідомив міністр.

На спеціальній платформі дистанційного навчання, яка була створена міносвіти після рішення про перехід на дистанційне навчання, було проведено 650 тисяч уроків станом на 13 квітня.

Читайте також: У Туреччині на коронавірус захворіли майже 7,5 тисяч медиків

Міністр також запевнив, що незалежно від результатів навчання за період, коли воно відбувалося віддалено через коронавірус, та середній бал, всі учні будуть переведені до наступного класу. Він звернувся до учнів та батьків з проханням підтримувати дистанційне навчання та брати активну участь в ньому.

Про організацію навчального процесу після 31 травня буде повідомлено пізніше. Навчальний рік в турецьких школах має офіційно закінчитися 19 червня.

Читайте також: МОЗ Туреччини заявляє, що зміна протоколу лікування знизила смертність

Як повідомляв Укрінформ, у Туреччині вже почато консультації з планування повернення до звичайного життя. Серед перших планується відкривати ТЦ, ресторани, перукарні. Перші можуть відновити повернутися до роботи всередині травня, у разі схвалення наукової ради, яка включає представників уряду, наукових кіл та ін., та займається зокрема координацією зусиль по протидії коронавірусу.

За минулу добу у Туреччині одужали понад 5 тисяч пацієнтів, раніше інфікованих коронавірусом. Проведено 29,23 тисячі тестів, з них 2392 - позитивні, 92 людини померли.