На Штати насуваються потужні торнадо

Близько сотні мільйонів людей у південно-східній частині США, які перебувають вдома на карантині, піддаються серйозному ризику руйнівних торнадо, щільних опадів та повеней протягом ближчих днів.

Про це повідомляє в неділю американський телеканал CNN.

"Понад 95 мільйонам людей майже у 20-ти штатах загрожують сурові погодні умови на Великдень (за західним обрядом – ред.), включаючи потужні зливи, гради й торнадо", - зауважується в повідомленні.

Небезпека від природньої стихії для окремих регіонів може бути набагато більшою через обмежені можливості для передислокації людей в умовах карантину.

Місцева влада штатів Міссісіпі та Луїзіана вже в неділю видала офіційні попередження з найвищим рівнем небезпеки про торнадо й смерчі впродовж сьогоднішнього дня. У соцмережах з'являється багато повідомлень про включення попереджувальних сирен у штаті Техас.

Читайте також: США виділяють додаткові $2,3 трильйона на порятунок бізнесу

У деяких штатах, таких як Джорджія, Флорида, очікується подвійна хвиля стихії.

Тим часом, Сполучені Штати залишаються на карантині через пандемію коронавірусу. У неділю кількість зареєстрованих хворих у США перевищила позначку 542 тис. При цьому, більше 21,4 тис. людей померли, понад 32,3 тис. осіб одужали повністю.