Австралія також може ухвалити аналог Акта Магнітського

Австралійський парламент розглядає можливість ухвалення закону про застосування санкцій щодо представників інших держав, винних у порушеннях прав людини.

Можливість прийняття закону, аналогічного ухваленому у США Глобальному акту Магнітського, вивчить парламентський комітет з міжнародних відносин, оборони та торгівлі, повідомляє The National Tribune.

"Зусилля Австралії у боротьбі з порушеннями прав людини масштабні, а можливість запровадити санкції проти осіб, які володіють активами в Австралії та здійснюють грубі порушення прав людини за кордоном, є цінним інструментом боротьби з такими зловживаннями", - заявив голова підкомітету з прав людини Кевін Ендрюс.

Читайте також: У Канаді взяли під варту розвідника, пов'язаного зі справою Магнітського

За його словами, розгляд буде зосереджено на чинних законах Австралії про санкції щодо порушень прав людини у всьому світі та на тому, як ці закони в даний час застосовуються.

Зазначається, що подання матеріалів для розгляду має бути завершене до 31 січня 2020 року.

Як повідомляв Укрінформ, Акт Магнітського, ухвалений США і підтриманий Канадою та деякими європейськими країнами, дозволив західним урядам заморожувати кошти російських високопосадовців, яких звинувачують у причетності до корупційних схем відмивання грошей або грубих порушень прав людини.

Читайте також: Нинішніх санкцій проти Росії недостатньо – член Меджлісу

Згодом Акту Магнітського було надано статус глобального закону, тож передбачені ним санкції можуть застосовуватися до всіх країн, громадяни яких порушують, на думку США, права людини.