"Довіра до новин": Рада Європи запросила на форум заступницю головреда Russia Today

На Світовому форумі за демократію, який пройде наступного тижня у Страсбурзі у Раді Європи, на панелі про «відновлення довіри до новин» виступатиме представниця російського пропагандистського федерального телеканалу Russia Today.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

Організатори форуму, який цього року буде присвячений проблематиці: «Чи є загроза демократії у сторіччя інформації?», запросили виступити заступника головного редактора, голову з питань комунікацій, маркетингу і стратегічного розвитку RT Анну Бєлкіну.

Організаторами заходу виступили Рада Європи, у партнерстві з міським керівництвом Страсбургу, регіону Франції Великий Схід, радою департаменту Нижній Рейн, а також французького уряду.

«Світовий форум за демократію пройде за патронажем високого рівня президента Французької республіки Еммануеля Макрона», - йдеться в інформації про захід.

Читайте також: Сенцов розкритикував ПАРЄ за повернення російської делегації

Як відомо, російський федеральний телеканал Russia Today є відповідальним за реалізацію кремлівської політики, спрямованої на знищення Україні, підриву демократичних суспільств у світі.

Об'єктивні західні політики, організації та експерти фіксують систематичне поширення RT упередженої та фейкової інформації на фронті розв'язаної Росією гібридної війни.

Нині у Великій Британії триває перевірка відповідності місцевому законодавству діяльності цього телеканалу.

У Франції співробітники Russia Today, а також інформагентства Sputnik, були позбавлені акредитації при Єлисейському палаці. Це було особистим рішенням президента Макрона. Але нині акредитація відновлена.