Лідерка німецьких консерваторів критикує Росію, але захищає її газову трубу

Лідерка Християнсько-демократичного союзу Німеччини та міністерка оборони ФРН Анегрет Крамп-Карренбауер закликає називати своїми іменами те, що робить Росія в Україні, при цьому вважає цілком нормальним, що РФ тягне свою газову трубу в Німеччину.

Про своє ставлення до ситуації навколо Криму вона заявила, виступаючи в неділю на з‘їзді молодіжної організації консерваторів - Junge Union, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Не слід відскакувати з переляку перед Росією, Німеччина не повинна тримати рота на замку: несправедливість залишається несправедливістю, і ми повинні саме так її називати", - сказала Крамп-Карренбауер про анексію Криму.

Також вона зазначила, що країни Балтії, маючи Росією на порозі, щодня вимушені боротися з її пропагандою.

Крамп-Карренбауер згадала і балтійські держави з огляду на свій нещодавній візит туди. 

Читайте також: Україна потребує допомоги Заходу, подібної до плану Маршалла - доповідь ПА НАТО

Між тим, перебуваючи в Ризі минулої п’ятниці, 11 жовтня, Крамп-Карренбауер довелося фактично захищати Росію перед критикою з боку латвійського колеги, міністра оборони Латвії Артіса Пабрікса щодо проєкту Nord Stream 2. 

«Nord Stream 2 - це складний проєкт, і я це дуже добре знаю. Однак було б нечесно створювати враження, що його все ще можна зупинити, враховуючи прогрес у виконанні та укладені угоди», - сказала вона, додавши, що проєкт відіграє важливу роль у національній енергетичній політиці Німеччини, у забезпеченні диверсифікації постачання та їх безпеки.

Читайте також: Nord Stream 2 загрожує не лише Україні, а і ЄС загалом - Гармс

Пабрікс натомість підкреслив, що його уряд виступає проти проєкту трубопроводу між Росією та Німеччиною і закликав до єдності щодо цього всередині ЄС. Стосовно питання енергетичної безпеки, міністр сказав: «Ми також можемо побудувати п'ять трубопроводів, але якщо постачальник буде той же самий, то це ніяка не додаткова безпека».