У Білому домі готують для Трампа стратегію реагування на імпічмент

Радники Білого дому готують для президента Дональда Трампа широкомасштабну стратегію реагування на загрозу імпічменту.

Про це повідомляє NBC з посиланням на власні джерела.

"Діючий керівник апарату Білого дому Мік Малвейні та юридичний радник Білого дому Пет Чіполлоне презентуватимуть президенту план заходів швидкого реагування, це може відбутися вже у понеділок", - йдеться у повідомленні.

В адміністрації Трампа поступово визнають, що скоординована правова, політична та громадська відповідь необхідна, щоб допомогти президенту уникнути імпічменту.

Читайте також: Трамп хоче зустрітися з агентом, який викрив його розмову з Зеленським

Як повідомили співрозмовники NBC, Білий дім розробляє свій план, враховуючи досвід оголошення імпічменту Біллу Клінтону.

Наразі незрозуміло, хто керуватиме стратегією протидії, але одним з можливих претендентів є речник Білого дому Стівен Гроувс, який раніше консультував посадовців адміністрації Трампа шодо розслідування спецпрокурора Мюллера.

Як повідомляв Укрінформ, комітет з розвідки Палати представників розглядає скаргу агента ЦРУ, в якій вказується, що під час телефонної розмови у липні Дональд Трамп попросив Президента України Володимира Зеленського почати розслідування стосовно колишнього віцепрезидента Джо Байдена - головного суперника на президентських перегонах 2020 року - та його сина Гантера.

У США впродовж останнього тижня суттєво загострилася політична ситуація через оприлюднення деталей телефонної розмови, що відбулася 25 липня між Зеленським та Трампом.