Гутерреш оголосив про створення Сирійського конституційного комітету

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш оголосив про створення Сирійського конституційного комітету, який має сприяти завершенню війни, що триває з 2011 року.

Про це повідомляє Press TV.

"Я твердо вірю, що створення конституційного комітету, організованого сирійцями та очолюваного сирійцями, може стати початком політичного шляху до вирішення кризи", - сказав Гутерреш.

Він заявив журналістам, що комітет, до складу якого входитимуть представники влади та опозиції, буде скликаний найближчими тижнями. Цьому сприятиме представництво ООН у Женеві.

Читайте також: Комісія ООН з розслідування військових злочинів у Сирії почне роботу 30 вересня

Раніше у понеділок міністр закордонних справ Сирії Валід аль-Муаллем провів у Дамаску зустріч зі спеціальним посланцем ООН у цій країні Гейром Педерсеном. Міністр заявив про прихильність його уряду до політичного діалогу та підтвердив готовність продовжувати співпрацю зі спецпредставником ООН з метою політичного вирішення кризи шляхом внутрішньосирійського діалогу.

Як повідомлялося, торік у російському Сочі було укладено угоду про створення конституційного комітету, підтримуваного ООН. До його складу мають ввійти по 50 представників чинного режиму Башара Асада та опозиції, а також 50 незалежних членів, обраних ООН.

Фото: UN Photo/Cia Pak