Меркель та міністр оборони Німеччини полетіли до США різними літаками

Канцлер ФРН Ангела Меркель та міністр оборони її кабінету Аннегрет Крамп-Карренбауер вилетіли з Берліна до Нью-Йорка для участі в ГА ООН на різних літаках, що викликало обурення.

Попри попередні плани використати один урядовий літак, політики та супроводжуючі особи скористалися двома, повідомляє програма Tagesschau телеканалу ARD.

«Майже в один і той же час канцлер Німеччини Ангела Меркель та міністр оборони ФРН Анегрет Крамп-Карренбауер летять на Східне узбережжя США. Те, що вони використовують два різні літаки люфтваффе і не прямують разом в одній машині, викликає обурення… Це означає більш високі витрати, критику та вимагає пояснення», - йдеться у репортажі.

Меркель вилетіла в неділю ввечері з аеропорту Тегель у напрямку Нью-Йорка на Airbus A340. У понеділок вона братиме участь у кліматичному саміті ООН, а потім – у роботі Генеральній Асамблеї ООН.

Крамп-Карренбауер вилетіла через пів години після канцлера на військовому транспортному літаку з того ж самого аеропорту. Втім, мета її призначення — Вашингтон, де її чекає з першим офіційним візитом міністр оборони США Марк Еспер.

Спочатку планувалося, що Крамп-Карренбауер полетить зі своєю делегацією на літаку канцлера, в якому також подорожує міністр розвитку Герд Мюллер та міністр охорони навколишнього середовища Свенья Шульце. Аеробус А340 повинен був спершу сісти в Нью-Йорку, а потім летіти до Вашингтона. Назад у Берлін глава бундесверу мала повернутися рейсовим літаком і вже замовила квитки.

Читайте також: У Меркель бачать підстави для "нормандського саміту" найближчими тижнями

Утім, за інформацією ЗМІ, з відомства канцлера міністру повідомили, що їй доведеться скоротити делегацію до мінімуму, щоб звільнити місце для Меркель. Тоді Крамп-Карренбауер вирішила летіти самостійно, й оскільки всі урядові літаки були зайняті, було прийнято рішення відрядити літак, який використовується для перевезення військ: у машині на 214 місць буде 15 членів делегації міністра.

Фото: bild.de