Данія втратила близько $600 тисяч через скасований візит Трампа – ЗМІ

Підготовчі заходи влади в Данії до візиту президента США Дональда Трампа, який згодом був скасований, не знадобилися, однак коштували казні понад півмільйона доларів.

Про це йдеться в публікації американського інформагентства Bloomberg.

"Поліція Данії витратила близько 4 млн крон (600 тис. доларів США) на заходи з підготовки до візиту Дональда Трампа в Копенгаген, який був скасований", - зазначається в повідомленні з посиланням на місцеві медіа.

Глава Білого дому планував відвідати Данію 2-3 вересня, але відмовився від турне через суперечку з прем'єр-міністром країни Метте Фредеріксен з приводу можливої купівлі Сполученими Штатами Гренландії.

Читайте також: Демонстранти у Гонконзі попросили Трампа про допомогу

Як уточнюється, до витрат входять гроші, що передбачалися на посилену поліцейську охорону під час візиту. Зокрема, йдеться про компенсації за анульовані відпустки для офіцерів, а також за орендоване житло для полісменів у відрядженні.

Нагадаємо: минулого місяця Дональд Трамп заявив про готовність купити у Данії Гренландію. У тому числі, було зазначено, що США готові взяти на себе виплату гренландській автономній владі $600 млн щорічно на підтримку економіки й соціальної сфери острова – стільки зараз платить Данія. 

Читайте також: Гренландці вважають, що Трамп мав би порадитись з ними щодо зміни статусу острова

У відповідь голова уряду Данії висловила сподівання, що президент США жартує, та назвала це "абсурдною дискусією". Після цього президент США скасував свій візит до Копенгагена.