Меркель почала візит до Китаю

Відео

Канцлер ФРН Ангела Меркель розпочала триденний візит до Китаю переговорами з прем'єром Держради КНР Лі Кецяном.

У центрі уваги – економічні відносини країн в умовах торговельної війни між Китаєм і США і захист європейських інвестицій, розповіли перед візитом у відомстві канцлера, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Канцлер Ангела Меркель висловила сподівання на якнайшвидше врегулювання торговельної війни між США та Китаєм. Меркель так сказала про це прем'єр-міністру Лі Кецяну, що всі зрозуміли: торговельний конфлікт мав вплив і на інші держави", - інформує Spiegel.

Глава німецького уряду також закликала до якнайшвидшого укладання угоди про захист інвестицій між Китаєм і Європейським Союзом.

Для канцлера, яка здійснює свій вже 12-й візит у Китай, була організована офіційна церемонія зустрічі з військовими почестями, де, на прохання німецької сторони, вона та її китайський візаві Лі Кецян сиділи на стільцях. Лі Кецян стояв, коли виконували гімн.

У п'ятницю увечері запланований обід з лідером Китаю Сі Цзіньпіном.

Також програмою візиту передбачено відвідування міста Ухань.

Читайте також: Берлін підтримує зусилля Парижа щодо Ірану

Якщо підприємці очікують від Меркель відстоювання їх інтересів у Китаї, то правозахисники вимагають від неї чіткої позиції щодо подій у Спеціальному адміністративному районі Китаю Гонконг.

У 2018 році Китай втретє став найбільшим торговельним партнером ФРН з обсягом у 199,3 млрд євро. Водночас Німеччина є найбільшим торговим партнером КНР з країн ЄС.

Фото: dpa