Скарбник Ватикану, звинувачений у педофілії, програв судову апеляцію

Джордж Пелл, колишній префект Секретаріату з економіки Ватикану і кардинал, якого в Австралії звинуватили в сексуальному насильстві над дітьми, програв свою судову апеляцію.

Про це повідомляє BBC.

«Католицький кардинал Джордж Пелл, колишній скарбник Ватикану, звинувачений в Австралії в сексуальному насильстві щодо неповнолітніх, програв апеляцію в суді. Апеляційний суд відхилив аргументи захисту Пелла про те, що вирок був несправедливим», - йдеться в повідомленні.

Тепер Пелл може спробувати оскаржити свій вирок у останній інстанції – Високому суді Австралії.

Як відомо, у березні 2019-го Джорджа Пелла засудили до 6 років за ґратами, оскільки австралійський суд визнав кардинала винним у нарузі над двома 13-річними в 1996 році. У грудні 2018-го присяжні одноголосно засудили 78-річного Пелла за сексуальне насильство над 13-річними хлопцями у соборі Святого Патріка в Мельбурні, де Пелл був архієпископом. Злочини проти двох хлопчиків сталися після недільної меси наприкінці 1996-го і на початку 1997-го року в кімнаті та коридорі собору.

Читайте також: Рада ухвалила в першому читанні ще один законопроєкт про покарання педофілів

Джордж Пелл є колишнім головним радником Папи Франциска. Відтак він наразі найбільш високопоставлений католицький священник, визнаний винним у сексуальному насильстві. Ба більше, у 2013 році Пелл був одним із найбільш вірогідних претендентів на папський престол, однак, тоді папою Римським став кардинал Хорхе Маріо Бергольо, який прийняв ім’я Франциск.