Трамп скликає лідерів Конгресу через ескалацію з боку Ірану

Президент США Дональд Трамп назвав "дуже великою помилкою" рішення Ірану збити американський безпілотний літак та скликав лідерів Республіканської й Демократичної партій в Конгресі до Білого дому.

Таку реакцію президент США висловив у четвер, повідомляє Укрінформ.

"Іран зробив дуже велику помилку!"- написав американський лідер на офіційній Тwitter-сторінці, коментуючи повідомлення про збитий американський безпілотник над Ормузькою затокою.

Через кілька годин після цього стало відомо, що адміністрація Трампа запросила лідерів Конгресу в Білий дім для обговорення розвитку подій в Ірані.

Читайте також: У Вашингтоні підтвердили збиття безпілотника іранською ракетою

"Запрошення лідерів від обох партій відбувається на тлі ескалації напруженості внаслідок того, що Іран збив американський військово-морський розвідувальний дрон в районі Ормузької протоки", - зауважило американське центральне видання The Washington Post.

Як повідомляв Укрінформ, американський військовий безпілотник MQ-4C Triton був збитий іранською ракетою типу “земля-повітря” в міжнародному авіапросторі над Ормузькою протокою. Спочатку про це заявили іранські військові Корпусу стражів ісламської революції, пізніше інформацію підтвердило Міністерство оборони США.