В Австрії привели до присяги перехідний уряд

Перехідний уряд Австрії на чолі з Бріґітте Бірляйн приведений до присяги.

Про це повідомляє DW.

"В Австрії в понеділок, 3 червня, був приведений до присяги перехідний уряд, що складається з 12 експертів - шести жінок та шести чоловіків", - йдеться у повідомленні.

Уперше в історії країни канцлером стала жінка - Бріґітте Бірляйн, яка очолюватиме перехідний уряд до дострокових парламентських виборів, що відбудуться у вересні.

"Я впевнений, що новий уряд представлятиме Австрію політично, дипломатично та симпатично... як увпевнену країну в серці Європи", - заявив президент Александер Ван дер Беллен.

Як повідомляв Укрінфом, 27 травня парламент Австрії проголосував за недовіру уряду Себастьяна Курца після скандалу, викликаного оприлюдненням німецькими виданнями Der Spiegel і Süddeutsche Zeitung відеозапису, зробленого прихованою камерою під час розмови вже колишнього віце-канцлера Австрії, лідера Австрійської партії свободи Штрахе, екс-глави парламентської фракції АПС Йоганна Гуденуса і невідомої жінки на віллі на острові Ібіца в липні 2017 року.

Читайте також: Канцлером Австрії вперше стала жінка

На відео, опублікованому 17 травня, Штрахе обіцяє своїй співрозмовниці, яка представилася "племінницею російського олігарха", державні замовлення в обмін на підтримку на виборах.

28 травня президент Австрії Александр ван дер Беллен підписав указ про розпуск уряду.