В Індії вже тиждень обирають парламент - сьогодні останнє голосування

В Індії проходить останній етап парламентських виборів.

Про це повідомляє DW.

У неділю, 19 травня, свої голоси за кандидатів можуть віддати понад 100 мільйонів громадян у восьми штатах, Вибори, які почалися ще 11 квітня, відбуваються у сім етапів. Підрахунок голосів розпочнеться 23 травня", - зазначається у повідомленні.

Перед деякими виборчими дільницями вишукалися довгі черги охочих проголосувати. У деяких штатах, зокрема в Західній Бенгалії, на тлі вуличних сутичок між послідовниками партії прем'єр-міністра Нарендри Моді та представниками опозиційних груп голосування відбувається за посилених заходів безпеки.

Читайте також: Українці в Індії запустили флешмоб "Світ навколо вишиванки"

Загалом понад 900 мільйонів індійців могли взяти участь у виборах нижньої палати парламенту, до якої балотувалися близько восьми тисяч кандидатів з 460 партій. Народна палата Індії налічує 545 депутатів, з яких двох призначає президент, а інших 543 обирають на п'ять років під час загального прямого голосування на основі мажоритарної системи.

За опитуваннями, чинний прем'єр-міністр Нарендра Моді, який представляє Індійську народну партію, має шанси бути переобраним на другий термін. Його основним суперником вважають Рахула Ганді, голову Індійського національного конгресу.