Джонсон має найбільші шанси замінити Мей

Опитування

Колишній міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон є головним претендентом на посаду прем'єр-міністра після відставки Терези Мей.

Про це свідчать результати останніх опитувань, повідомляє Evening Standard.

«Борис Джонсон - явний фаворит на місце наступного лідера торі», - йдеться в повідомленні.

За даними дослідження, колишнього главу британського МЗС підтримують 39% респондентів. Його найближчий конкурент, колишній міністр з питань Brexit Домінік Рааб, відстає від Джонсона з великим відривом - він заручився підтримкою 13% учасників опитування. За ними йдуть міністр внутрішніх справ Саджид Джавід і міністр навколишнього середовища Майкл Гоув (в обох по 9%), а також міністр закордонних справ Джеремі Хант, який набрав 8% підтримки серед респондентів.

Читайте також: Мей не змогла домовитися з опозицією щодо Brexit-угоди

Опитування проводилося соціологічною службою YouGov з 10 по 16 травня серед 858 членів Консервативної партії.

Як раніше повідомляв Укрінформ, колишній міністр закордонних справ Великої Британії та екс-мер Лондона Борис Джонсон підтвердив наміри поборотися за крісло глави уряду після того, як Тереза Мей піде з посади.

Наприкінці березня Мей заявила, що подасть у відставку, якщо британський парламент схвалить угоду про Brexit. До цього вона вже тричі намагалася провести через парламент угоду про Brexit, проте безуспішно. Наступна спроба затвердити угоду відбудеться на початку червня.