США підготували другий пакет санкцій проти Росії через отруєння Скрипалів

Другий пакет санкцій проти Російської Федерації підготовлений і знаходиться на розгляді державного секретаря й президента Сполучених Штатів.

Про це заявила заступник держсекретаря США Андреа Томпсон під час слухань у середу в Комітеті з питань міжнародних відносин Сенату США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми провели аналіз цих санкцій, підготували їх та відправили (на розгляд – ред.) державному секретарю й президенту", - заявила Томпсон.

Вона також підкреслила, що Державний департамент дотримується встановлених процедур, а рішення по санкціях, пов'язане з інцидентом у Солсбері, є частиною ширшої стратегії тиску на Росію.

Як повідомлялося, інцидент із застосуванням бойового газу "Новачок" у британському місті Солсбері стався на початку березня минулого року. У цьому зв'язку було проведено розслідування, яке встановило причетність принаймні двох офіцерів російських спецслужб, які застосували газ проти колишнього розвідника ГРУ ГШ Росії Сергія Скрипаля.

Читайте також: Отруєння Скрипалів: вислати дипломатів РФ Трампа переконала директорка ЦРУ - ЗМІ

Сполучені Штати ввели перший пакет санкцій у цьому зв'язку 27 серпня 2018 року. Тоді було оголошено про готовність другого пакету санкцій, якщо Москва не виконає вимоги щодо убезпечення від повторного застосування хімічної зброї.